Privacy & Cookies

Laatst bijgewerkt mei 2018 

Jouw privacy is belangrijk voor ons en daarom willen we je graag informeren over ons privacybeleid (“Privacybeleid”). Dit privacybeleid ziet toe op de manier waarop we jouw persoonsgegevens verzamelen en hoe we daar mee omgaan.

Amsterdam Light Festival streeft ernaar de privacy van relaties en bezoekers te beschermen. Dit Privacybeleid heeft als doel jou te informeren over hoe wij informatie verzamelen, voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden verzameld, waar de gegevens worden opgeslagen, hoe lang wij ze bewaren en beveiligen, welke rechten jij hebt met betrekking tot jouw persoonsgegevens en hoe je gebruik kan maken van deze rechten. 

Stichting Amsterdam Light Festival (vestigingsadres: Rapenburgerstraat 123, 1011 VL Amsterdam, Nederland) is de verantwoordelijke voor jouw informatie. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kan je ons een bericht sturen naar het voorgenoemde adres of per e-mail op iinfo@amsterdamlightfestival.com.

1. Welke informatie wordt verzameld en waarom?

Het festival verzamelt voor een aantal doelen persoonsgegevens. Wanneer je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief, onze website bezoekt of contact met ons opneemt, kunnen wij- afhankelijk van het doel - de onderstaande informatie verzamelen.

1.1. Nieuwsbrieven

Het festival stuurt via e-mail nieuwsbrieven, hiervoor gebruiken wij de persoonsgegevens die jij met ons deelt wanneer je je abonneert op het ontvangen van nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn gericht op kennisdeling. Jouw voornaam en e-mailadres krijgen wij via het invulformulier op de website van het festival. Daarnaast kan je mondeling of tekstueel worden uitgenodigd om je aan te melden.

1.2. Official Partners 

Wanner het festival een partnership aangaat met een bedrijf, wordt het bedrijf aangemerkt als ‘Official Partner’ van het festival. Als jouw bedrijf geïnteresseerd is om Official Partner te worden, momenteel Official Partner is of in het verleden Official Partner is geweest, kunnen wij jouw persoonsgegevens gebruiken voor relatiemanagement, zoals het uitnodigen voor Amsterdam Light Festival events en/of voor het afsluiten van overeenkomsten tussen jouw bedrijf en het festival.

1.3. Google Analytics

De website van het festival verzamelt jouw gegevens voor:

Strikt noodzakelijke doeleinden; deze gegevens zijn essentieel om de website goed te laten werken.

Functionaliteitsdoeleinden; deze dienen om de gebruikerservaring te verbeteren en te vereenvoudigen. Deze gegevens zijn anoniem en hierbij worden geen persoonsgegevens opgeslagen. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld de taalkeuze op de website, de duur van je websitebezoek of de welke pagina’s je bezoekt.

Prestatiedoeleinden; door cookies via Google Analytics te gebruiken, kan het festival inzicht krijgen en beter begrijpen hoeveel gebruikers de Amsterdam Light Festival website bezoeken, hoe gebruikers op deze website terechtkomen en welke delen van de website populair zijn.

1.4. Sollicitaties

Wanneer je solliciteert voor een functie bij het festival, gebruiken wij je persoonsgegevens voor het verwerken van jouw sollicitatie. 

2. Waar bewaren wij jouw gegevens?

De gegevens die het festival ontvangt en verwerkt, worden beheerd door de onderstaande partijen.

2.1. Gmail

Het e-mail verkeer van het festival wordt gehost door Gmail. Als je contact opneemt via e-mail worden de betreffende e-mails opgeslagen op de servers van Gmail.

2.2. Google drive

De overeenkomsten waar jouw persoonsgegevens in staan, worden opgeslagen op de Google drive.

2.3. Customer Relationship Management (“CRM”)

Jouw persoonsgegevens (naam, e-mailadres en bedrijfsnaam) worden opgeslagen in onze online relatiemanagementsysteem.

2.4. MailChimp

De nieuwsbrieven worden verzonden via MailChimp. Op het moment dat jij je abonneert op onze nieuwsbrieven, wordt jouw voornaam en e-mailadres opgeslagen in het CRM op de daarvoor bestemde lijst. Vervolgens laadt MailChimp deze gegevens uit het CRM om zo de nieuwsbrief te kunnen versturen.

2.5. Momice

Official Partners worden via Momice uitgenodigd voor Amsterdam Light Festival events zoals de jaarlijkse kick-off, netwerkbijeenkomst en officiële opening. Momice verstuurt uitnodigen, reminders en bedankmails en gebruikt hiervoor jouw naam en e-mailadres, die door medewerkers van het festival handmatig worden ingevoerd. Momice bewaart jouw gegevens in totaal 3 maanden; 2 maanden vóór het event en één maand na het event. Na afloop van deze termijn verwijdert Momice alle gegevens. 

3. Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

Het festival bewaart jouw gegevens voor een langere periode, maar nooit langer dan nodig is voor het doel waarvoor wij jouw gegevens bewaren, tenzij wij jouw gegevens op grond van een wettelijke regeling langer moeten bewaren. 

3.1. Nieuwsbrieven

Jouw (voornaam en) e-mailadres slaan wij op voor zolang jij op onze nieuwsbrief bent geabonneerd. Uitschrijven voor de nieuwsbrief is op elk gewenst mogelijk via de link die onderaan de nieuwsbrieven staat.

3.2. Official Partners 

De gegevens van onze Official Partners bewaren wij zolang als nodig om de activiteiten uit te voeren die in dit Privacybeleid uiteen zijn gezet, tenzij wij jouw gegevens langer moeten bewaren op grond van een wettelijke regeling.

3.3. Google Analytics

Google Analytics verzamelt anonieme gegevens, deze gegevens zijn dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Google Analytics bewaart deze gegevens voor onbepaalde tijd.

3.4. Sollicitaties

De informatie die jij verstrekt met betrekking tot jouw sollicitatie bewaren wij gedurende een periode van 4 weken nadat de uitslag van de sollicitatie is medegedeeld. Wanneer je akkoord gaat met het langer bewaren van jouw gegevens voor een eventuele andere functie, worden jouw gegevens 1 jaar bewaard.

4. Hoe beveiligen wij jouw gegevens?

Gegevens worden digitaal opgeslagen in de eerder genoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door het festival of door de eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord. Alleen de medewerkers van het festival voor wie dat noodzakelijk is, hebben toegang. Tevens heeft elke persoon die toegang heeft tot de gegevens een geheimhoudingsplicht. 

Daarnaast wordt jouw bezoek aan de website van het festival beveiligd door een SSL certificaat, deze beveiliging is te herkennen aan het groene slotje voor de url. Dit certificaat betekent dat jouw verbinding met de website van het festival privé is.

5. Welke rechten heb jij met betrekking tot jouw persoonsgegevens en hoe oefen je deze uit?

Met betrekking tot jouw persoonsgegevens heb jij de onderstaande rechten. Wanneer jij een van de onderstaande rechten wilt uitoefenen kun je het beste contact met ons opnemen via e-mail: info@amsterdamlightfestival.com.

5.1. Recht op inzage

Jij hebt ten alle tijden recht op inzage in jouw persoonsgegevens die bij het festival zijn vastgelegd en bewaard worden.

5.2. Recht op rectificatie

Wanneer je gegevens onjuist of onvolledig zijn heb jij het recht om dit te laten rectificeren door het festival.

5.3. Recht op gegevensportabiliteit

Indien jij je gegevens nodig hebt die door het festival zijn opgeslagen en je wilt overstappen naar een andere partij of dienst, heb je het recht op overdracht. Het festival dient dan al jouw gegevens over te dragen aan die andere partij.

5.4. Recht op verwijdering

Wanneer je niet langer wilt dat je gegevens bij het festival worden vastgelegd, heb je het recht om jouw gegevens te laten wissen.

5.5. Recht op het indienen van een klacht

Indien je vindt dat het festival niet op de juiste manier omgaat met jouw gegevens, moedigen wij je aan om eerst contact met ons op te nemen. Jij hebt echter altijd het recht om rechtstreeks een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens.