PROJECTLEIDER EDUCATIE

24 uur per week, start zo spoedig mogelijk.
Ook als ZZP'er in te vullen - uren en uurtarief in overleg.

Om kinderen en jongeren uit regio Amsterdam te laten kennismaken met lichtkunst en met een groot cultureel festival in de eigen stad ontwikkelt Amsterdam Light Festival sinds 2014 educatieprojecten. In de projecten komen kunst, wetenschap, techniek, erfgoed en burgerschap samen. Leerlingen worden door diverse workshops op school op een interactieve manier gestimuleerd om onder meer creatieve en technische vaardigheden te ontwikkelen met als eindproduct een kunstwerk in de officiële kunstroute en een bezoek aan het festival met hun ouders.

Voor het ontwikkelen, coördineren en organiseren van de educatieprojecten zoeken wij een enthousiaste, organisatorisch sterke, flexibele collega die per direct ons team komt versterken. Ben jij iemand die kan verbinden, enthousiasmeren en pionieren? Voel je je thuis in onderwijsland en geloof jij ook in de kracht van creativiteit, kunst en cultuuronderwijs? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.

Hoe zien jouw werkzaamheden eruit?

 • Als projectleider van de educatieprojecten van Amsterdam Light Festival ben je het aanspreekpunt voor de organisatie rondom de culturele educatieve activiteiten voor het primair en secundair onderwijs (binnen-en buitenschools).
 • Je ontwikkelt educatieprojecten in samenwerking met kunstenaars en (kennis)partners.
 • Je werft actief scholen om te participeren in de projecten en voert relatiemanagement daarvoor. Je begeleidt en coördineert een team van educatieve medewerkers die de workshops en vaartochten begeleiden. Je onderhoudt het contact met externe organisaties, kennispartners en collega’s bij het organiseren van programmaonderdelen. Je ontwikkelt lesmaterialen en denkt mee over hoe de projecten onder de aandacht worden gebracht van een groter publiek.
 • Je onderzoekt financieringsmogelijkheden voor de lange termijn en denkt (inhoudelijk) mee met fondsenwerver.
 • In afstemming met alle betrokken partijen leg je de logistieke puzzel en bewaak je het (financiële) overzicht. Hierdoor lever je een belangrijke bijdrage aan een team en een festival die staan voor een krachtig en inspirerend kunst -en cultuurprogramma. Benieuwd naar educatieprojecten van Amsterdam Light Festival van voorgaande jaren? Klik hier.

Wie ben jij?

Onze kernwaarden (creatief, laagdrempelig, ondernemend en verantwoordelijk) passen bij jou en je voelt je comfortabel om deze binnen en buiten de organisatie uit te dragen.

 • Je werkt en denkt op HBO-niveau en hebt 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van projectmanagement in de culturele sector.
 • Affiniteit en ervaring met cultuureducatie is een pré, maar bovenal ben je een goede organisator die houdt van logistieke puzzels, communiceren met meerdere stakeholders en flexibel meebewegen met het dagelijks reilen en zeilen in het onderwijs.
 • Je bent zelfstandig en weet goed overzicht te bewaren. Bovendien heb je een proactieve houding en word je enthousiast van het ontwikkelen van nieuwe cultuur-educatie programma's.
 • Je bent flexibel in je tijdsinzet in het voorjaar.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands én het Engels en je bent computervaardig.
 • Je levert een bijdrage aan inclusiviteit, door oog te hebben voor diverse publieksgroepen, zoals jongeren, ouderen, digibeten en laaggeletterden. Tenslotte ben jij een verbinder en kun je door jouw manier van communiceren iedereen meekrijgen en enthousiasmeren.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam.

Wat bieden we jou?

Het gevarieerde, creatieve, flexibele en hardwerkend team van Amsterdam Light Festival zet zich het hele jaar enthousiast in voor 53 dagen lichtkunst in de donkere maanden van het jaar. Er is een open en collegiale werksfeer en ruimte voor creatieve input, ‘out of the box’ denken en nieuwe frisse ideeën. Het team varieert in grootte gedurende het jaar.

We bieden een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd tussen € 3.000 - € 3.500 bruto per maand op fulltime basis. Daarnaast krijg je pensioen, een laptop in bruikleen en telefoonvergoeding. Ook als ZZP'er in te vullen, uren en uurtarief in overleg. 
Spreekt dit je aan? Stuur dan je cv naar hr@amsterdamlightfestival.com vóór 15 maart 2024. Als je vragen hebt over de vacature, neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk hier de projecten van afgelopen 12 jaar en het project van Editie 12: